Hoewel het derde lustrum in 1945 viel, werd het pas gevierd in 1946, in de riante ambiance van Krasnapolsky. Na een indrukwekkende toespraak van mej. Osterkamp, waarin ze terugkeek op de moeilijke oorlogsjaren en de omgekomen leerlingen memoreerde, werd het startschot gegeven voor een vierdaags feestprogramma.
Lang niet van alle onderdelen is bekend wat ze inhielden. Zo is het de vraag of 'De Spooktrein' wellicht het toentertijd populaire toneelstuk was van Arnold Ridley (in 1939 verfilmd met Jan Musch en Fien de la Mar) of een eigen creatie.
Van het programma van woensdag en vrijdag weten we meer. Een van de stukken op woensdag was Goethe im Examen van Egon Friedell en Alfred Polgar. Twee namen van spelers zijn bekend: Herman Gijs van der Waals en Rik Waleson (midden).
Een tweede stuk op die dag was L'Anglais tel qu'on le parle, een eenacter van Tristan Bernard uit 1899. Hierin speelde Coen Berntrop een hoofdrol.
|
Op diezelfde woensdag bracht Coen Berntrop ook een fragment uit Saint Joan van G.B. Shaw op de planken. Hiervan is helaas (nog) geen foto bekend.
Op vrijdagavond (vermoedelijk) werd een door tekenleraar Piet Klaasse geschreven en vormgegeven productie uitgevoerd en bracht een groep bovenbouwerleerlingen een cabaret.
illustratie uit het lustrumboek van mej. Osterkamp. Kunstenaar helaas niet bekend.
|
links Jo Jet Klap, midden Kees Oosschot, op de stoel Wim de Rooy, grimeur Wim de Leur
tweede van links May Roth
geheel links Marijke Smit Siebenga, rechts Barbara Steuer
Helaas geen namen
helaas geen namen
vrijwel geheel onder de kap Tineke Slichting-Schotte, daarnaast Jo Jet Klap en May Roth
Renilde Montessori |
Na Moeder Barbara werd een cabaretvoorstelling gegeven (klik hier voor een paar teksten) Daarna kon er tot in de kleine uurtjes gedanst worden.
vlnr: San Cnoop Koopmans, Wim Oostveen, Woutje van Heemskerck Veeckens (onherkenbaar), Paul Groeneveld, Gerda Moes, Jan Westerman Holstein,
|
Wie heeft meer informatie? Stuur een mailtje aan Rob van Dijk